Log på

Fiktive ulykker - rekonstruktion

​Havarikommissionen har ud fra de gennemgående træk i de undersøgte ulykker udarbejdet tre fiktive cases, som illustrerer typiske forløb og omstændigheder set i mange af ulykkerne. Hver enkelt case er således baseret på viden fra flere ulykker og ikke fra en enkelt ulykke.
 
De tre fiktive cases kan ses rekonstrueret i de film, der er til højre her på siden.
 
Case 1
Allan (25 år) skruede højt op for musikken og accelererede ud i den mørke nat. Han var på vej hjem fra en privat fest. Han havde drukket en del, og det var endt med et skænderi med kæresten. Han kom til en lang lige strækning og satte farten yderligere op og ræsede ud i den mørke nat. Pludselig så han, at vejen svingede skarpt. Han kunne ikke følge kurven og rev hårdt i rattet for at få bilen på ret køl, men så mistede han helt kontrollen over bilen og kørte af vejen. Han havde ikke sele på og blev slynget ud af bilen. Han overlevede ikke.
 
Case 2
Mads (48 år) havde været på bodega. Han havde drukket tæt og var omtumlet. Han gik ud af den mørke landevej på vej hjem. Søren (57 år) var buschauffør og kørte godt 80 km/t på den øde landevej. Bussen nærmede sig, og Mads blev badet i lyset fra dens lygter. Han gik et lille stykke ud på vejen og vinkede ad bussen for at blive samlet op. Søren havde ikke set nogen fodgængere langs vejen overhovedet, og pludselig stod der bare en lige foran bussen. Han kunne ikke nå at bremse. Mads kom alvorligt til skade.
 
Case 3
Lone (36 år) var på vej hjem fra arbejde tidligt om morgenen. Det var endnu ret mørkt. Der var øde på landevejen. John (47 år) var på vej i sin lastbil, og var næsten fremme, hvor den skulle leveres. Han kom til at køre lidt for langt og bakkede ind på en sidevej for at vende. Lone så pludselig lastbilen på tværs af vejen, men det var for sent at bremse. Lone kom alvorligt til skade.
 

 Case 1 Skarp kurve

 
Klik og se rekonstruktion
Klik og se rekonstruktion
 

 Case 2 Bus og fodgænger

 
Klik og se rekonstruktion
Klik og se rekonstruktion
 

 Case 3 Lastbil påkøres

 
Klik og se rekonstruktion
Klik og se rekonstruktion